Selidbe na kratke udaljenosti

To što se krećete unutar istog grada ne znači da će sve teći bez problema i da nećete doživeti ni trunke stresa. Čak i ako se selite u Beogradu na kratku udaljenost, na putu ćete naići na puno neravnina, poput traženja pokretača koji odgovaraju vašim potrebama i budžetu, spakovanju više dragocenosti od onoga što ste očekivali i neznanju kako pravilno označiti sve vaše dragocenosti. Da, sve se ove stvari mogu dogoditi i to može postati razlog zašto selidbe na kratke razdaljine može postati borba. Srećom, sledeći saveti i trikovi mogu vam pomoći da se na kratkim udaljenostima pomerite:

Izmerite svoj novi prostor i sve što donosite. Budući da ćete se malo premestiti, imaćete pogodnost da češće posećujete svoj novi dom. Ako ovo uradite, verovatno će vam trebati vožnja nekoliko minuta. Iskoristite ovu priliku merenjem nove kuće i nameštaja koji ćete uneti u nju. Ako mislite da ćete se preseliti u kuću koja je manja ili veća od onoga što trenutno živite, pobrinite se da imate merila. Ove informacije će vam olakšati da odredite koje komade nameštaja treba da ponesete ili ne. Ne želite da ponesete sofu koja se ne uklapa u vaš novi dnevni boravak, zar ne?
Uzmite pribor za pakovanje besplatno. Pakovanje će uvek biti deo selidbe, čak i ako samo prebacite nekoliko blokova dalje od kuće. Trebaće vam nešto čvrsto za ulaganje dragocenosti dok smanjujete putovanja koja ćete morati da napravite. Pokretne kutije možete lako kupiti u bilo kojoj lokalnoj prodavnici u vašem području, ali zašto kupovati kada ih možete dobiti besplatno? Da, dobro ste pročitali. Izviđač za lokalne prodavnice u vašem području koje koriste kutije i raspitajte se da li možete tražiti polovne. Obično prodavnice prestaju da koriste kutije koje su malo oštećene. Možete koristiti ove vrste kutija za selidbu – pa će to biti ušteda i udobnost za vas!
Odlučite čime možete raspolagati. Selidba može biti savršeno vreme za čišćenje vaših stvari. U vašem ormaru možda ima puno odeće trenutno, ali to ne znači da zapravo nosite sve ovo. Najčešće i dalje držite odeću od pre nekoliko decenija ili odeću koju su poklonili vaši rođaci. Koristite kretanje kao izgovor da pustite predmete koje više ne koristite. To uključuje vašu odeću, komade nameštaja, pa čak i dekor kuće. Odlučite da li ćete ih prodati, pokloniti ili pokloniti. Čišćenje može trajati dugo, ali može učiniti čuda za uspeh vašeg poteza. Pomoći će vam da uštedite na troškovima kretanja i izbegnete donošenje predmeta koji će samo sakupljati prašinu u vašoj novoj kući.
Podmitite svoje prijatelje i porodicu da vam pomognu. Preseljenje se može izvršiti na mnogo načina. Možete unajmiti profesionalne kompanije za selidbe da vam pomognu ili sve sami uradite. Ova dva su najčešći načini selidbe, ali ako želite da istovremeno obavite mnoge zadatke, a da ne platite previše, pozovite prijatelje i porodicu. Recite im o svojim planovima za selidbu i obavestite ih da vam treba ruka pomoći. Svakako će im biti drago tokom celog poteza! Oni mogu pomoći u podizanju kutija koje se kreću oko kuće, spakovanju svih vaših dragocenosti ili čuvanju vaše dece u danu koji se kreće.
Što ste spremniji, to bolje
Mnogi ljudi potcenjuju odgovornost u prelasku na malu udaljenost. Misle da će samo zato što se odmaknu na nekoliko minuta ili sati od trenutne lokacije sve biti komad torte. Ako želite da budete uspešni u kratkom prelazu, započnite brisanjem ove vrste razmišljanja. Trebalo bi ozbiljno da pređete na kratku udaljenost kako biste umanjili moguće rizike – ne zaboravite, priprema je ključna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *